morotsbröd med keso
Okej. Eftersom det var lite efterfrågat här så tänkte jag att det var lika bra. Jag lägger upp receptet här om Morotssbrödet med keso:
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
4 dl finriven morot (ca 2 st)
250 g keso
2 tsk salt
2 msk rapsolja
6 dl rågmjöl
4 dl rågflingor
1 dl havregryn
9 dl vetemjöl
Garnering: solrosfrön, pumpafrön etc.
Jag mixtrade lite med mjölsorterna, så jag kanske inte hade exakt sådär, men det är bara att ta vad man vill ha, dock inte för mcket av grynenera då brödet måste bindas av något mjöl.
1. Smula jästen, rör ut med vattnet i en stor bunke.
2. Tillsätt alla ingredienser, sist i med mjölet.
3. Jäs under bakduk i 30 minuter.
4. Knåda degen och forma små bullar eller vad du nu vill göra för figur.
5. Jäs på plåt under bakduk i 20 minuter.
6. Sätt på ugnen på 225 grader celsis.
7. Ställ i bullarna mitt i 20 minuter.
- usch hatar morot.